CASA AGUAS CLARAS

2010, Cachagua, Chile

Built

The soft soils at the site are held back by a massive 40cm thick  and 30mt long concrete wall. A buried patio serves as entry hall...

... Thru the day and moonlight nights this space offers a nonstop gentle light show changing unnoticed form light shapes to different light colors.

Matias Zegers

Jefe de proyecto: Andrea del Pedro Pera

The soft soils at the site are held back by a massive 40cm thick  and 30mt long concrete wall. A buried patio serves as entry hall. The entrance is thru a compression chamber; a reinforced concrete space dramatically lit by a narrow skylight. Thru the day and moonlight nights this space offers a nonstop gentle light show changing unnoticed form light shapes to different light colors.

As my client, a psychologist, said once, "the wall leaves the every day world behind, and one is moved to a new secluded fresh world". Probably the green lush wash in front, rich in native flora and fauna do its share bringing boldos and peumo trees smell and the sound of birds into the house.